Dovolte si jít cestou, kterou chcete

Mluvily jsme nedávno s Haničkou Adamíkovou o tom, jak jsme se poprvé potkaly. Bylo to na konferenci v roce 2019.

Hanička povídala o tom, jak mě vnímala, když mě poprvé uviděla, jaké myšlenky a pocity ji napadaly. Ale zajímavé je to, že to, co mi říkala, já vidím zevnitř, svou verzi.

Ona říkala, že viděla sebevědomou ženu, která se dokázala vyhrabat ze životních těžkostí, ženskou, ukotvenou a zářící, a já si pamatuji, jak jsem v tu chvíli stála předvíce než 100 lidmi a snažila jsem se, aby se mi netřásl hlas z toho napětí, které jsem v tu chvíli zažívala, snažila jsem se nezapomenout na to, co jsem chtěla říct, nezklamat lidi, kteří za mnou jeli z celé republiky a někdo i více než 6-8 hodin ze Slovenska.

Byla to pro mě obrovská výzva – dovolit si tu konferenci zorganizovat. Technicky to bylo OK, nejtěžší bylo dovolit si být tím, kým chceš, říct si «Já to dokážu» a jít do toho, věřit si, udělat to nejlepší z toho, co můžeš ✅.

Přes strach a vnitřní diskomfort, přes veškeré vnitřní omezení jako «nejsem dost dobrá, nezvládnu to, nemám na to, nezasloužím si, špatně mluvím, atd». 

Najít v sobě sílu říct svým myšlenkám – to vše už vím, ale my to jenom zkusíme. A co když se mi to podaří, a co když to vše není pravda, a co když je to moje cesta…

To, jak nás lidé vidí, je v nich. Jediné, co můžeme my, je být svou lepší verzí, dělat to nejlepší z toho, co můžeme tady a teď.

Absolutně každý člověk má spoustu vnitřních omezení, přesvědčení a myšlenek. Otázka je v tom, jestli ty myšlenky v hlavě posloucháte, nebo je dáte na stranu a řeknete – já vím, děkuji, ale i přesto to zkusím.

Jediná věc, která odděluje Vás od Vaší lepší verze je dovolit si jít cestou, kterou chcete. Někdy je to těžké, ale čím těžší je výstup z komfortní zóny, tím více energie získáváte, když z ní vystoupíte, tím víc jakoby záříte.

Věřím, že každý člověk v sobě může objevit svou vnitřní sílu, začít žít naplno a zářit pokaždé, když překoná nějaké další vnitřní omezení a půjde tam, kam ho srdce táhne. Protože právě v tom je asi smysl hry s názvem život – uslyšet sebe, věřit si, dovolit si být kým chceš, jít za svým snem a zářit.

Komentáře

Přidat komentář